


Víno vhodné pre ľudí citlivých na histamín (nameraná hodnota pod 0,25 mg/l).
Technológia: ručný zber, 12 h macerácia, reduktívny spôsob spracovania, riadené kvasenie pri nižších teplotách, vyzrievanie v nerezových nádržiach 6 mesiacov na jemných kaloch, filtrované raz pred fľašovaním
Chuťové a senzorické vlastnosti: Elegantné víno so svetložltou farbou. Ovocno-kvetnatý profil, v pozadí sa objavia aj citrusy a lipový med. Odrodovo typická kyselina, polročné vyzrievanie na jemných kaloch – plná a šťavnatá chuť korešpondujúca s vôňou. Prípadný vínny kameň je prirodzeným javom a neznižuje kvalitu vína.
Servis vína: 8-9°C
Gastronomické odporúčanie: sladkovodné ryby, morské plody, biele mäso, jemné syry, vynikajúce aj ako aperitiv
Fľašová zrelosť: 5-8 rokov
Vynohradnická oblasť: Južnoslovenská
Alkohol (% obj.): 12,5 %
Zvyškový cukor (g/l): 5,1 g/l
Obsah kyselín (g/l): 7,2 g/l
Objem (l): 0,75
Dodatočné parametre
Kategória: | BÓNA Winery |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.