


Alkohol: 12% obj.
Zvyškový cukor: 8,5 g/l
Obsah kyselín: 7 g/l
Technológia: ručný zber, krátka macerácia, reduktívny spôsob výroby, riadené kvasenie pri nižších teplotách, vyzrievanie v nerezových nádržiach 3 mesiace na jemných kaloch, filtrované raz pred fľašovaním
Chuťové a senzorické vlastnosti: Hravé osviežujúce, plné života. Je typickým predstaviteľom severných ružových vín – zapracovaný zvýškový cukor vybalansuje vyššie kyseliny. Výsledkom je hravé ružové víno plné červeného ovocia, lesných jahôd, smotany a čierneho korenia. Prípadný vinný kameň je prírodzeným javoma neznižuje kvalitu vína.
Odporúčanie k jedlu:široká paleta jedál, vďaka pevnej kyseline a zvyškovému cukru vie ukázať mnoho ďalších tvárí podľa kombinácie s jedlami. Víno vie zvýrazniť smotanové jedlá, paštéty, dobre sa pohrá s rybami a bielym mäsom, popr. s menej sladkými jedlami (ako napr. ovocné šaláty), nie však s dezertmi
Servis: pri teplote 8 – 10 °C
Víno vhodné pre ľudí citlivých na histamín (nameraná hodnota pod 0,25 mg/l).
Dodatočné parametre
Kategória: | BÓNA Winery |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.