


Víno vhodné pre ľudí citlivých na histamín (nameraná hodnota pod 0,25 mg/l).
Technológia:ručný zber, krátka macerácia, reduktívne spracovanie, riadené kvasenie pri nižších teplotách, vyzrievanie v nerezových nádržiach 3 mesiace na jemných kaloch, filtrované raz pred fľašovaním
Chuťové a senzorické vlastnosti: Guľaté a harmonické víno štrukturálne pripomínajúce Tramín červený. Aromatické a chuťové zložky však prechádzajú viacej do tropického ovocia a kvetnatých tónov. Objaví sa aj pikantné korenie, lupene ruží, mineralita a minimálna odrodovo – typická horkosť pripomínajúca až čajové listy. Prípadný vínny kameň je prirodzeným javom a neznižuje kvalitu vína.
Odporúčanie k jedlu:ázijská kuchyňa, grilovaná zelenina, ovocné šaláty, avokádo, kozie syry
Servis: pri teplote 8 – 10 °C
Alkohol: 12 %
Zvyškový cukor: 8,8 g/l
Obsah kyselín: 6 g/l
Dodatočné parametre
Kategória: | BÓNA Winery |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.